0342 452 000 info@wolswinkel.nl Login

Over ons

Onze passie ligt bij herkauwers

Wie zijn wij?

Wolswinkel is een familiebedrijf dat al bijna 100 jaar bestaat, in 1877 werd de molen die vroeger op de plek stond waar nu theater Carré staat, vanuit Amsterdam ‘steen voor steen’ uit elkaar gehaald en met paard en wagen verscheept naar Leusden. Deze molen werd in 1924 overgenomen door Jan Jacob Wolswinkel.

De molen heeft hier gestaan totdat de tweede wereldoorlog uitbrak. In de begindagen van de oorlog zaten de duitsers boven in de molen de voorposten van Asschat, onderdeel van de Grebbelinie, te beschieten. Hierom hebben 5 dappere Nederlandse soldaten de molen in de brand gestoken. Waar de molen stond, verrees een moderne fabriek waarin machinaal gemalen werd.

In 1958 hebben Jan en Cees Wolswinkel het bedrijf voortgezet met de focus op regionale functie. In 1984 nam Maarten Wolswinkel het bedrijf over van zijn vader (Cees Wolswinkel) en oom (Jan Wolswinkel). In 2000 heeft maarten besloten de productie van varkens-en kippenvoer volledig af te bouwen. Nu is het bedrijf volledig gespecialiseerd in melkveevoeders. In 2022 is het bedrijf door de 4e generatie overgenomen: Martin Wolswinkel.

Neem contact op

De pens is de motor van iedere herkauwer, daarom is bij ons ruwvoer de basis van ieder rantsoen. Sterk in maatwerk, aangepast op uw ruwvoer.