0342 452 000 info@wolswinkel.nl Login

Wolswinkel staat voor u klaar!

Specialist in voeders voor herkauwers

Melkvee

Een gezonde actieve koppel melkkoeien met een goede vet- en eiwitproductie en een hoge levensduur, daar worden wij enthousiast van. Een gezonde koe begint bij een gezonde pens en de basis hiervoor ligt bij uw ruwvoer. Wij zijn dan ook van mening dat je het maximale uit eigen ruwvoer moet halen. Alles wat de koe dan nog ontbreekt vullen we bedrijfsspecifiek aan met onze maatvoeders en maatmineralen. Met onze ervaring, kennis en praktische begeleiding in ruwvoer, droogstand, TMR audits, koecomfort, conditie scoren, mestzeven en robotanalyses kunnen we samen met u de gezondheid en levensduur van uw melkkoeien verder optimaliseren.

Jongvee

Wij zien het jongvee als de melkkoeien van morgen. Daarom helpen wij u graag vandaag al met de begeleiding van de jongvee opfok. Dit start al met de ontwikkeling van het kalf in de baarmoeder. Ook de gezondheid van de kalveren in de eerste levensweken speelt cruciale rol in de ontwikkeling van het kalf. De grootste invloed factoren zijn in deze periode de hygiëne en de biestvertrekking. Maar ook de latere leeftijdsfases in de jongvee opfok zijn van grote invloed op de ontwikkeling van kalf tot vaars. Met onze ervaring, kennis en praktische begeleiding in protocollen, voerschema’s, ruwvoer, jongveemetingen en kalfcomfort kunnen we samen met u de opfok van kalf tot vaars verder optimaliseren.

Vleesvee

Uw zoogkoeien, (rood)vleesstieren en rosékalveren met het juiste rantsoen voeren passend bij het ras, de leeftijd en het beoogde productiedoel. Daar worden wij enthousiast en is een mooie uitdaging waar wij u graag bij helpen. Uw ruwvoer (en bijproducten) nemen we altijd als uitgangspunt voor het samenstellen van de rantsoenen. Ruwvoer is immers de basis voor een gezonde pens. Aanvullende voeders worden samen met u op maat samengesteld met hoogwaardige grondstoffen gecombineerd met de juiste vitaminen en mineralen.

Melkgeiten

Een gezonde actieve koppel melkgeiten met een goede vet- en eiwitproductie en een hoge levensduur. Daar worden wij enthousiast van. Een gezonde geit begint met een gezonde pens en de basis hiervoor ligt bij uw ruwvoer. Een hoge ruwvoeropname is voor ons de basis voor een goed rantsoen om gezond te kunnen melken. Bedrijfsspecifiek vullen we dit samen met u aan met de best passende bijproducten en grondstoffen voor elke lactatiegroep. Van droogstaande geiten tot duurmelkers. Met onze ervaring, kennis en praktische begeleiding in ruwvoer, droogstand, TMR audits, geitcomfort, conditie scoren, pensvulling scoren en verteringsanalyses kunnen we samen met u de gezondheid en levensduur van uw melkgeiten verder optimaliseren.

Lammeren

Een gezonde koppel lammeren die goed ontwikkelen met een mooi glad haarkleed erop. Daar worden wij enthousiast van. Dit begint echter al met de ontwikkeling van het lam in de baarmoeder. Ook de periode rondom aflammeren is met de biestvoorziening en hygiëne cruciaal voor de gezondheid en ontwikkeling van lammeren in de eerste levensweken. Maar ook de latere fases in het opfokken of afmesten van lammeren vragen om specifieke behoeften en zijn dus belangrijk. Met onze ervaring, kennis en praktische begeleiding in melkpoeders, voerschema’s, ruwvoer en aanvullende voeders kunnen we samen met u de lammerenopfok verder optimaliseren.